Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Rezultate pacienţi

Puteţi accesa rezultatele investigaţiilor dumneavoastră prin intermediul site-ului nostru introducând CNP-ul şi numărul examinării.


VIZUALIZARE REZULTATE
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Centrul de Imagistica Medicala

Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image efectueaza imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) pentru diagnosticarea unor afectiuni de tipul tumorilor, afectarilor vasculare (sangerari, anevrisme), infectii, leziuni traumatice ale aparatului osteo-articular, etc.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image RMN

Ce este IRM?

IRM este una dintre cele mai moderne tehnici imagistice neinvazive şi neiradiante folosite în prezent în spitale, cu ajutorul căreia se pot obţine imagini de rezoluţie şi claritate superioare ale interiorului organismului uman. Pot fi obţinute imagini din aproape orice zonă a organismului, sub orice unghi.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image RMN

Servicii

Imagistica prin rezonanta magnetica este un test care se foloseste de un camp magnetic si de pulsuri de radiofrecventa pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe si tesuturi ale corpului omenesc. In multe din cazuri, IRM ofera informatii care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizata.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Contact

Ne gasiti in Timisoara la adresa Str. Romulus, Nr. 34 A


CITESTE MAI MULT

Locatie


Str. Romulus, Nr. 34 A
300203, Timisoara, Romania

Orar


Luni - Vineri: 08.00 - 20.00

Galerie foto


Vezi galeria foto a Centrului de Imagistica Medicala

Modul de efectuare a investigatiei de IRM

 

IRM se efectueaza si se interpreteaza de catre medicul specialist/primar radiolog cu competenta in imagistica prin rezonanta magnetica.

 

Pacientul va scoate toate obiectele de metal (ca dispozitive pentru auz, placi dentare, piecing-uri, orice tip de bijuterii, ceasul si agrafe de par) de pe corp deoarece exista riscul ca aceste obiecte sa fie atrase de catre magnetul folosit pentru efectuarea investigatiei. In cazul in care pacientul a suferit un accident sau daca lucreaza cu metale, exista posibilitatea ca acesta sa prezinte fragmente de metal la nivelul regiunii cefalice, in ochi, pe piele sau coloana vertebrala, de aceea este indicata efectuarea unei radiografii inainte de efectuarea IRM pentru a stabili daca investigatia se poate efectua in siguranta.

 

Pacientul va trebui sa se dezbrace complet in functie de aria pe care se efectueaza (in anumite cazuri pacientii pot pastra o parte din haine, daca nu incomodeaza si nu prezinta parti metalice de tipul fermoarelor, nasturilor sau capselor metalice feromagnetice). Pacientul va folosi un halat pe toata perioada efectuarii investigatiei. In cazul in care se permite pastrarea unor haine, pacientul va trebui sa goleasca buzunarele de orice monede sau carduri (exemplu carti de credit sau carduri ATM), cu benzi magnetice inscriptionate deoarece prin IRM se pot demagnetiza. In timpul investigatiei pacientul se va intinde pe spate pe masa aparatului. Capul, toracele si membrele pot fi fixate cu niste curele pentru a mentine pacientul nemiscat. Masa va aluneca in interiorul unui cilindru (spirala magnetica). Un dispozitiv in forma de colac poate fi plasat peste sau in jurul regiunii care urmeaza sa fie scanata.

 

Unii pacienti devin agitati (claustrofobicii) in interiorul magnetului. Daca pacientul nu poate mentine pozitia nemiscata i se va administra un medicament sedativ pentru relaxare.
In interiorul scannerului, pacientul va auzi diverse zgomote care sunt rezultatul scanarii, uneori un ventilator si va simti curenti de aer.

 

Aparatul prezinta casti pentru urechi pentru a reduce din zigomo si in care se poate asculta muzica de pe CD sau programe radio. Este foarte important ca pacientul sa nu se miste in timpul scanarii. De asemenea pacientul va fi rugat sa isi tina respiratia pentru scurte perioade de timp. In timpul efectuarii investigatiei, pacientul va sta in camera de scanat, insa medicul specialist radiolog si personalul operator va il va supraveghea prin intermediul unei ferestre transparente si a unei camere video. Pacientul va tine in mana un dispozitiv de alarmare a operatorului in cazulk unei situatii de urgenta. Inainte de efectuarea investigatiei pacientul va primi de la operator si medicul radiolog toate informatiile necesare.

 

Orice investigatie va fi urmarita si de catre un medic specialist ATI.

 

Pacientul va putea comunica printr-un microfon.

 

In cazul in care este necesara utilizarea unei substante de contrast, aceasta va fi administrata la nivelul venelor periferice ale bratului pacientului. Substanta de contrast va fi administrata in 1 pana la 2 minute. Apoi se pot efectua o serie de clisee. O investigatie IRM dureaza de obicei 30 pana la 60 minute, dar se poate prelungi pana la doua ore.

Facebook Rmn TM
RO EN