Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Rezultate pacienţi

Puteţi accesa rezultatele investigaţiilor dumneavoastră prin intermediul site-ului nostru introducând CNP-ul şi numărul examinării.


VIZUALIZARE REZULTATE
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Centrul de Imagistica Medicala

Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image efectueaza imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) pentru diagnosticarea unor afectiuni de tipul tumorilor, afectarilor vasculare (sangerari, anevrisme), infectii, leziuni traumatice ale aparatului osteo-articular, etc.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image RMN

Ce este IRM?

IRM este una dintre cele mai moderne tehnici imagistice neinvazive şi neiradiante folosite în prezent în spitale, cu ajutorul căreia se pot obţine imagini de rezoluţie şi claritate superioare ale interiorului organismului uman. Pot fi obţinute imagini din aproape orice zonă a organismului, sub orice unghi.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image RMN

Servicii

Imagistica prin rezonanta magnetica este un test care se foloseste de un camp magnetic si de pulsuri de radiofrecventa pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe si tesuturi ale corpului omenesc. In multe din cazuri, IRM ofera informatii care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizata.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Contact

Ne gasiti in Timisoara la adresa Str. Romulus, Nr. 34 A


CITESTE MAI MULT

Locatie


Str. Romulus, Nr. 34 A
300203, Timisoara, Romania

Orar


Luni - Vineri: 08.00 - 20.00

Galerie foto


Vezi galeria foto a Centrului de Imagistica Medicala

Pregatirea pacientului pentru investigatia de IRM

 

Medicul radiolog trebuie informat inainte de efectuarea investigatiei daca:

  • pacientul este alegic la medicamente sau daca exista antecedente de alergie la substanta de contrast folosita pentru IRM sau la orice alta substanta de contrast. In acest caz este obligatorie informarea medicului specialist inainte de efectuarea testului pentru evaluarea beneficiilor efectuarii testului in raport cu riscurile sale. Substanta de contrast folosita in IRM nu contine iod!
  • pacienta este sau nu insarcinata in I-ul trimestru de sarcina. IRM nu utilizeaza raze X pentru diagnostic, dar este de evitat investigatia in timpul sarcinii si se considera ca este bine de a fi contraindicata in I-ul trimestru de sarcina;
  • pacientul are instalat un pacemaker (stimulator cardiac), un membru artificial (proteza), tije metalice sau orice fel de metal fixat in corp (mai ales la nivelul ochiului), valve cardiace metalice, clipsuri metalice la nivel cerebral, implanturi metalice in ureche sau pe sprancene (piercing) sau orice fel de implanturi sau proteze medicale (de exemplu pompa cu injectometru). De asemenea trebuie informat medicul daca pacientul lucreaza cu metale sau daca recent a suferit o interventie chirurgicala pe vasele sanguine. In anumite cazuri este contraindicata efectuarea unei investigatii de tipul IRM.
  • daca pacienta prezinta un dispozitiv contraceptiv intrauterin (DIU - sterilet); acest lucru poate contraidica efectuarea investigatiei;
  • daca pacientul devine agitat in locuri inchise, limitate sau stramte (claustrofobie). In timpul efectuarii investigatiei pacientul va trebui sa stea nemiscat in interiorul magnetului timp mai indelungat (min. 15 - 25 min.). Uneori pacientul poate necesita administrarea unor medicamente pentru linistirea sa;
  • daca pacientul prezinta alte afectiuni ca disfunctii renale sau siclemie, care pot contraindica efectuarea unei IRM cu substanta de contrast;
  • daca pacientul prezinta orice fel de patch deoarece IRM poate cauza arsura la nivelul regiunii.

 

Pacientul va semna un document prin care intelege riscurile efectuarii IRM si este de acord sa efectueze testul. Se recomanda discutarea cu medicul specialist radiolog despre necesitatea efectuarii testului, riscurile sale, modalitatea de efectuare si semnificatia posibilelor rezultate.

 

Se recomanda ca pacientul sa fie insotit de cineva, in cazul in care se administreaza medicamente sedative.

 

In cazul in care se efectueaza o IRM abdominala, pacientul nu va manca si consuma lichide cu cateva ore inainte de efectuarea testului.

Facebook Rmn TM
RO EN