Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Rezultate pacienţi

Puteţi accesa rezultatele investigaţiilor dumneavoastră prin intermediul site-ului nostru introducând CNP-ul şi numărul examinării.


VIZUALIZARE REZULTATE
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Centrul de Imagistica Medicala

Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image efectueaza imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) pentru diagnosticarea unor afectiuni de tipul tumorilor, afectarilor vasculare (sangerari, anevrisme), infectii, leziuni traumatice ale aparatului osteo-articular, etc.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image RMN

Ce este IRM?

IRM este una dintre cele mai moderne tehnici imagistice neinvazive şi neiradiante folosite în prezent în spitale, cu ajutorul căreia se pot obţine imagini de rezoluţie şi claritate superioare ale interiorului organismului uman. Pot fi obţinute imagini din aproape orice zonă a organismului, sub orice unghi.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image RMN

Servicii

Imagistica prin rezonanta magnetica este un test care se foloseste de un camp magnetic si de pulsuri de radiofrecventa pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe si tesuturi ale corpului omenesc. In multe din cazuri, IRM ofera informatii care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizata.


CITESTE MAI MULT
Centrul de Imagistica Medicala Clinical Image

Contact

Ne gasiti in Timisoara la adresa Str. Romulus, Nr. 34 A


CITESTE MAI MULT

Locatie


Str. Romulus, Nr. 34 A
300203, Timisoara, Romania

Orar


Luni - Vineri: 08.00 - 20.00

Galerie foto


Vezi galeria foto a Centrului de Imagistica Medicala

Scopul investigatiei de rezonanta magnetica (IRM)

 

IRM se efectueaza pentru diagnosticarea unor afectiuni de tipul tumorilor, afectarilor vasculare (sangerari, anevrisme), infectii, leziuni traumatice ale aparatului osteo-articular, etc. In timpul inestigatiei, pentru vizualizarea in detaliu a anumitor tesuturi, se poate folosi si substanta de contrast.

 

Un examen IRM este indicat pentru urmatoarele segmente in cazul: 

  • regiunea cefalica - IRM ajuta la diagnosticul tumorilor, a anevrismelor, a sangerarilor de orice fel (inclusiv cele cauzate de accidentul vascular cerebral - AVC), a leziunilor nervoase si a altor afectiuni. Nu in ultimul rand este utila in diagnosticul de inalta calitate al afectiunilor nervului optic si globului ocular, ale urechilor si sistemului auditiv.
  • regiunea toracica – IRM este utila in vizualizarea cordului, a valvelor cardiace si a arterelor inimii (coronarelor). Ajuta la stabilirea patologiei pulmonare sau cardiace si poate fi folosita pentru diagnosticarea cancerului de san sau a celui pulmonar;
  • vasele sanguine – IRM este extrem de utila in vizualizarea vaselor de sange si a circulatiei sangelui prin vase, chiar in absenta administrarii substantei de contrast (angiografie prin rezonanta magnetica - Angio-RM). De asemenea diagnosticheaza afectiuni ale venelor sau arterelor (anevrisme vasculare, cheaguri de sange la nivel vascular sau ruptura partiala a peretelui vascular - disectie). In cazurile complexe, pentru vizualizarea mai clara a vaselor sanguine, se foloseste, uneori, substanta de contrast;
  • regiunea abdominala si pelvina - IRM poate depista diferite afectari ale organelor abdominale (ficat, vezica biliara – colecist -, pancreas, rinichi si vezica urinara). Este utila in depistarea tumorilor, sangerarilor, infectiilor si diferitelor obstacole. La femei pot dagnostica afectiuni ale uterului si ovarelor iar la barbati cele ale prostatei;
  • oasele si articulatiile – IRM este metoda de excelenta in evidentierea afectiunilor inflamatorii ale sistemului osteo-articular (artritelor), afectarilor articulatiei temporomandibulare, probleme ale maduvei osoase, diagnosticul tumorilor osoase, afectarilor ale cartilajului, rupturilor de ligamente sau tendoane sau chiar infectii. In cazurile complicate (radiografie neconcludenta) prin IRM se poate afirma cu precizie daca un os este rupt sau nu;
  • coloana vertebrala – prin IRM putem vizualiza discurile si nervii coloanei vertebrale, putand diagnostica afectiuni ca stenoza de canal vertebral (stenoza spinala cervicala), hernia de disc sau tumori ale coloanei vertebrale.
Facebook Rmn TM
RO EN